Pitbull is meer dan een harde vechtersbaas... 

Een Minimale Training Zorgt Al Voor Een Gehoorzame Pitbull

De pitbull wordt onmiddellijk gezien als een hond van kracht, passie en absolute wilskracht. De baksteenachtige kop, die extra breed is tussen de wangen (dit om de krachtige kaken te kunnen omvatten) wordt gedragen op een sterk gespierde nek. Deze nek loopt over in een diepe, dikke, opgeblazen borst. De Amerikaanse pitbull is erg gespierd, gedrongen maar behendig en extreem sterk voor zijn omvang. De oren zijn over het algemeen gecoupeerd, hoewel dit optioneel is. Gecoupeerde staarten worden door de grote hondenassociaties niet erkend. De ogen zijn rond, en elke kleur kan voorkomen. De tanden staan in schaarbeet. De vacht bestaat uit dikke, korte glanzende haren. De staart loopt aan het einde taps toe.

Die sluwe lach, die vastberaden ogen, dat vreemde verlangen naar het behagen van anderen; alleen al beschrijving van de karakteristieken van de pitbull hebben meer emotionele, rationele en irrationele reacties van mensen gekregen dan elke andere hondensoort. Op geen enkele manier zijn deze honden mensenhaters of menseneters. Hun van nature agressieve neigingen zijn naar andere honden en dieren gericht, niet naar mensen. Als ze echter goed sociaal zijn gemaakt zijn ze zelfs niet agressief tegen hen. Ze zijn echt kwaliteitsmetgezellen voor eigenaren van hoge kwaliteit!

De Amerikaanse pitbull terrier is een goedgehumeurd, amusant, extreem loyaal en liefdevol huisdier, die goed is met kinderen en volwassenen. Hij is bijna altijd gehoorzaam en altijd blij om zijn baasje te behagen. Het is een extreem moedige en intelligente hond die vol met vitaliteit zit. Erg beschermend naar zijn baasje en het eigendom van zijn baasje; hij zal zijn vijand tot de dood bevechten. Hij is over het algemeen erg vriendelijk, maar heeft een bijzondere gave waardoor hij weet wanneer hij moet beschermen en wanneer alles okay is. De Amerikaanse pitbull terrier kan een eigen wil hebben en heeft een ferme hand nodig. Ze zijn over het algemeen prima te combineren met andere huisdieren als ze vanaf kleins af aan met hen zijn opgegroeid. Ze zijn over het algemeen erg vriendelijk, maar worden voor de meeste mensen niet aangeraden. Perfect met kinderen in het gezin, ze hebben een hoge pijngrens en ondergaan graag wat ruwere spelletjes. Zoals bij elke soort moet ook de pitbull niet alleen worden gelaten met onbekende kinderen. Omdat ze oorspronkelijk zijn gefokt als vechthonden kunnen ze andere honden naar de keel vliegen. Een minimale training zal voor een rustige gehoorzame hond zorgen. Socialiseer deze hond zeer goed op jonge leeftijd om vechtlustige eigenschappen tegen te gaan en houdt de hond onder controle wanneer er andere honden aanwezig zijn. Hij zal het uitstekend doen als beschermer van uw eigendom, maar is tegelijkertijd een goede gezelschapshond. Wanneer hij goed getraind en gesocialiseerd is, is dit een erg goede hond en een geweldige familiemetgezel. Helaas kiezen sommigen ervoor de vechtinstincten in deze hond te promoten, waardoor deze soort een slechte reputatie krijgt.

De pitbull kan tussen de 10 en 50 kilo wegen (50 kilo komt nauwelijks voor). Meestal ligt het gewicht tussen de 16 en 25 kilo. De originele pitbulls wogen zelfs tussen de 9 en 18 kilo en werden klein gehouden door fokkers vanwege hun voornaamste doel; vechten. Deze honden varieren dus van klein tot zeer groot. Een veelvoorkomende foute gedachte is dat pitbulls gespierde, valse hulken zijn die rond de 40 kilo wegen; dit is over het algemeen niet het geval. De meeste pitbulls die zo groot zijn, zijn vaak gekruist met andere rassen. Ze worden ongeveer 12 jaar oud en krijgen gemiddeld zo'n 5 tot 10 puppies.

Over het algemeen is dit een gezond ras, hoewel sommigen vatbaar kunnen zijn voor heupproblemen, erfelijke grauwe staar, grasallergieen en hartziektes. Pitbulls doen het prima in een appartement als ze genoeg beweging krijgen. Ze zijn binnenshuis erg actief en doen het goed zonder tuin mits ze genoeg beweging kunnen krijgen. Ze geven de voorkeur aan ware klimaten. Amerikaanse pitbull terriers hebben veel lichaamsbeweging nodig, maar houdt ze aangelijnd in het openbaar om gevechten met andere honden te voorkomen.

De pitbull is ontwikkeld vanuit verschillende Bull en Terrier rassen, en heeft onmiskenbaar en vechtersverleden. De vasthoudendheid en bijkomende kracht van dit ras is de sterkste in de hondenwereld. Hoe rijk en interessant het verleden van de pitbull ook is, de toekomst van deze hondensoort is zo mogelijk nog interessanter. Sommige voorstanders van deze soort zeggen dat ze de oorspronkelijke bulldogs zijn van vroeger. Oude schetsen en houtsneden bevestigen deze gedachte. Ze laten honden zien die er precies zo uitzien als de pitbulls van vandaag de dag en doen dingen waar deze hond nog steeds toe in staat is. De pitbull is een onafhankelijke hondensoort en refereert niet aan slecht gefokte, hersenloze vechters. Een tijdlang was de pitbull een geliefde en betrouwbare metgezel. Verschillende incidenten en vertekening door de media heeft de toekomst van de pitbull echter onherstelbaar beschadigd en iedereen is daar schuldig aan behalve de hond zelf. Deze erg loyale hond is erg blij met het plezieren van zijn baasje en dit is ironisch genoeg de wortel van zijn imago-achteruitgang. Naast deze eigenschap zijn er nog meer opmerkelijke karaktereigenschappen die de hond de moeite waard maken. Bekende en invloedrijke personen zoals Teddy Roosevelt hebben een pitbull gehad. Pitbulls zijn goed in bijna elke baan uit de hondenwereld zoals; herder, waakhond, jagen, politiewerk en kartrekken.

Op www.hondtraining.com kunt u zien hoe het mogelijk is om uw Pittbul op te voeden als een lieve en sociale hond.
 

Klik hier voor de Geheimen van Professionele Hondentrainers!