Labrador Geschikt Voor Verschillende Soorten Honden Training

De labrador retriever is een liefdevolle, hartelijke, aaibare, geduldige hond. Ze zijn zeer intelligent, loyaal en welwillend met sterke geesteskracht. Levendig en opgewekt als ze zijn houden ze van spelen; met name in water want ze houden van zwemmen! Ze hebben een uitstekend, betrouwbaar temperament en zijn vriendelijk, geweldig met kinderen en gelijkmoedig aan andere honden. Ze verlangen naar menselijke aandacht en moeten het gevoel hebben dat ze deel uitmaken van de familie. Labradors zijn gemakkelijk te trainen. Sommigen kunnen gereserveerd zijn tegenover vreemden, tenzij ze als puppy veel sociale interactie hebben gehad. Het zijn oplettende honden, maar geen waakhonden, met enkele uitzonderingen daargelaten. Ze kunnen destructief gedrag vertonen als ze teveel aan hun lot worden overgelaten. Leer labradors in een vroeg stadium van hun training dat ze niet aan de riem moeten trekken vanwege hun sterke nekken. Showhonden zijn over het algemeen zwaarder maar gemakkelijker te hanteren dan veldhonden. Veldhonden daarentegen zijn beweeglijk maar vaak erg gespannen. De beste huisdieren zijn vaak een combinatie van deze twee bloedlijnen; deze combinatie is dan ook zeer populair. Wanneer u van plan bent de hond als showdier te trainen, koop dan alleen van een gerenommeerde fokker. Labradors zijn iets meer dominant en onafhankelijk dan de golden retriever. Enkele van zijn talenten zijn; jagen, spoorzoeken, ophalen, waakhond zijn, politiewerk, drugsopsporing, blindengeleidehond, servicehond voor gehandicapten, reddingsacties, sleeen, kartrekken, wendbaarheid en competitieve gehoorzaamheidtraining. De Engelse Labrador is rustiger en kalmer dan de labrador van Amerikaanse bloedlijn. Ook worden Engelse labradors eerder volwassen dan hun Amerikaanse verwanten.

Zoals hiervoor vermeld zijn er twee typen labradors, de Engelse en de Amerikaanse labrador. Ze verschillen wat betreft hun algemene voorkomen. De Engels gefokte labrador is zwaarder, dikker en hoekiger. De Amerikaanse variant is lang en slungelig. De labrador retriever is een stevige, gespierde hond, iets langer dan hoog met een korte, harde, makkelijk te onderhouden, waterbestendige dubbele vacht zonder golven met de kleuren zwart, geel of chocoladebruin. Er schijnt ook een zeldzame zilverkleurige of grijskleurige vacht te bestaan. Deze bewering is echter controversieel en sommigen zeggen dat de zeldzame kleuren het gevolg zijn van kruisingen met een Weimeriner. Anderen zeggen dat het om een echte labrador-mutatie gaat. De labrador heeft een brede kop, een dikke neus en scherpe tanden. De snuit is redelijk wijd en de nek is krachtig. De ogen zijn hazelnootbruin met een intelligente uitstraling. De gemiddeld grote oren hangen naar beneden. De otterstaart is sterk en dik aan het begin maar loopt spits toe en is helemaal bedekt met haar. De ledematen hebben een goede botstructuur. De voeten met zwemvliezen helpen hem bij het zwemmen. Ze hebben aanleg voor heup en elleboog afwijkingen, die kunnen resulteren in kreupelheid, (nacht)blindheid en andere oogafwijkingen.

Labradors kunnen goed gedijen in een appartement als ze genoeg beweging krijgen. Binnenshuis zijn ze gemiddeld actief en zijn op hun best in een tuin van gemiddelde grootte. Labrador retrievers zijn energieke dieren, blij om veel te spelen en te werken. Ze hebben veel beweging nodig. Het zijn grote eters die zelfs met middelmatige porties veel beweging nodig hebben om hun aanleg tot overgewicht tegen te gaan. Gemiddeld worden deze honden zo'n 10 tot 12 jaar oud. Ze zijn ongeveer 58 centimeter hoog en wegen zo'n 30 kilo. Sommige mannetjes kunnen echter groeien tot wel 45 kilo of meer. De zachte, korte, dubbele vacht is gemakkelijk te verzorgen. Kam en borstel de hond regelmatig met een stevige kwast, waarbij u moet letten op de onderste vacht. Baden en droog wassen hoeft alleen wanneer noodzakelijk.

De labrador is een van de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten. Ooit stond hij bekend als de "St. John's hond". De labrador komt oorspronkelijk uit Newfoundland (Canada) waar hij werd getraind om overboord te springen in ijzig water en de netten van vissermannen naar de kant te brengen. Enkele van de dieren werden rond 1800 naar Engeland gebracht door Engelse schepen die vanaf Labrador kwamen, waar zijn ophaal instincten werden geeerd en ontwikkeld door training. Hoewel de labrador een van de beste familiehonden en -metgezellen is vanwege hun zachte en liefdevolle karakter, zijn ze ook zeer goed te trainen voor drugsopsporing, blindengeleidehond en servicehond voor gehandicapten. Deze soort is zeer geschikt voor verschillende soorten hondentraining; gehoorzaamheidstraining, veldproef training etc.

Voor trainingsmogelijkheden voor uw Labrador kijk op www.hondtraining.com
 

Klik hier voor de Geheimen van Professionele Hondentrainers!