Hoe voedt u uw hond het beste op? Wat zijn de training methoden?

Verschillende Soorten Honden Training: Experimenteren Met de Effectiefste Opvoeding

Over de jaren heen zijn er vele verschillende trainingstechnieken geopenbaard als zijnde het nieuwste en het beste. Gewoonlijk houden deze technieken geleidelijk op met bestaan of hebben ze perioden waarin ze weer populair worden om even later weer naar de achtergrond te verdwijnen. In dit hoofdstuk kijken we naar de positieve en negatieve kanten van verschillende trainingmethodes en bevelen we een passende trainingsmethode aan voor u en uw hond.

Hierna, in een van de meest belangrijke onderdelen van dit boek onthullen we de geheimen over hoe u het gedrag van uw hond kunt beinvloeden. Ik ben ervan overtuigd dat deze technieken, gecombineerd met het begrijpen van uw hond's psyche, uw gekozen training zullen aanvullen.

Vervolgens zullen we kijken hoe u op een juiste manier gebruik maakt van kooitraining en hoe het trainingspatroon zou moeten veranderen als de hond ouder wordt. Afsluitend, als u meent een trainer nodig te hebben, geven wij tips bij het kiezen van een trainer.

Soorten Training

Er zijn veel verschillende vormen van training welke u kunt uitvoeren met uw hond of puppy. Een aantal mensen gebruikt een variete van deze methoden, waar anderen zich meer richten op de meest effectieve methode. Aan het einde van deze sectie geven wij u onze voorkeur aangaande de meest effectieve trainingstechniek.

Aan alle typen training kleven voor- en nadelen. De technieken die u het meest zult gebruiken zullen de technieken zijn waar uw hond het beste op reageert en welke u zelf het liefst gebruikt. Iets wat elke hondeneigenaar in gedachten moet houden is dat training niet 1-2-3 gebeurt. Er is geduld en begrip voor nodig. 

Onderstaand vindt u een aantal trainingsvormen welke gebruikt worden voor pups en honden, en staat er beschreven wat deze methoden inhouden.

Training met beloning

Op dit moment is training met beloning een van de meest populaire trainingsmethoden. Het werkt door middel van het belonen van uw hond met een smakelijk presentje wanneer hij iets doet wat gevraagd wordt. Dit wordt vaak gecombineerd met lovend gedrag en ophef om op deze manier de hond de actie te laten associeren met een beloning. Het werkt op een zelfde manier als aversietherapie maar dan in omgekeerde volgorde. Met aversietherapie worden mensen getraind om bepaalde, slechte, acties te associeren met iets slechts, waardoor ze ontmoedigd worden de actie te ondernemen. Training met beloning leert uw hond een goede actie te associeren met iets fijns, waardoor het herhalen van de actie aangemoedigd wordt.

Sommige mensen maken dit type training ineffectief door op verkeerde momenten, buiten de training om, het huisdier te belonen. Hierdoor denkt uw hond dat er altijd een beloning in het vooruitzicht ligt en niet alleen als hij iets goeds doet. Een aantal mensen zijn niet zo gretig op deze methode van training omdat de hond reageert doordat hij een beloning in het vooruitzicht heeft en niet zozeer omdat hij respect heeft voor zijn baas.

Een belangrijke te onthouden factor bij het trainen met beloning is dat het trainen met beloning is en niet training met straf. U mag nooit tegen uw hond schreeuwen of uw hond slaan omdat deze niet gedaan heeft wat u voor ogen had. Beloon uw hond wanneer deze dat wel doet.

Andere vormen van training...

Andere populaire honden training methodes zijn:

- 'Gentle leader' training
- Slipketting training
- Klikker training (een methode met heel veel potentie)
- Ultrasoontraining,

Enzovoorts.

Maar de methode is slechts dat: een van de manieren om uw hond op te voeden en een band met hem te scheppen. Evenzo belangrijk als de methode waarmee u uw hond traint is de manier waarop u dat doet.

Er zijn vele "fijne kneepjes" die u dient te gebruiken wil u uw hond op de juiste manier duidelijk maken wat u van hem verlangt, en er zijn manieren om dit stap voor stap te bereiken. De meeste honden zijn niet in staat om direct te begrijpen wat u ze wil leren.

Dit is een van de grootste oorzaken van frustratie bij honden bezitters.

De beste oplossing hiervoor is dan ook om het stapje voor stapje aan te pakken en het voor uw hond altijd zo duidelijk mogelijk te houden. In het pakket bespreek ik maar liefst 11 manieren die elke trainingssessie effectiever zullen maken. U vindt deze op pagina 47 tot en met 50 van Module 3. 

Klik hier om er direct mee te beginnen >>

Let op: U krijgt direct via download toegang. U krijgt dit geheel op proef en betaalt alleen als u echte resultaten boekt met uw hond. Daar kan geen trainer tegenop.

Succes!

Klik hier voor de Geheimen van Professionele Hondentrainers!