Voor elk honden probleem is er een oplossing...

21 Honden Problemen Voorgoed Opgelost... En Meer:

Honden zijn zo verschillend als mensen.

Maar de problemen die ze vertonen zijn vaak simpel te herkennen en vrij gemakkelijk te behandelen. In mijn pakket behandel ik 21 problemen en de meest geschikte oplossing.

Een daarvan is Verlatingsangst... en om u een idee te geven van hoe ik te werk ga bij problemen zal ik deze hier bespreken.

Verlatingsangst is een psychologische aandoening waar sommige honden last van krijgen als ze alleen worden gelaten. Niet alle honden hebben hier last van en waar sommige honden slecht reageren op alleen gelaten worden hebben anderen er geen moeite mee. De effecten van verlatingsangst beginnen meestal op te komen na 15-45 minuten nadat de hond alleen is gelaten. Er zijn een aantal manieren waarop uw hond kan reageren - helaas zijn een aantal hiervan destructief en ongewenst. Het gedrag wat hij kan vertonen kunnen zijn:

 - Aan deuren en ramen krabben in een wilde poging om bij zijn baasje te komen,

 - Gestresst raken tot het punt waar hij zijn behoeftes doet op de vloer in huis,

 - Blijven huilen en blaffen totdat er iemand thuiskomt.

Er zijn verschillende redenen waarom een hond zo bang kan worden. Hij kan er niet aan gewend zijn om alleen gelaten te worden en als hij dan alleen gelaten wordt dan kan dit vreemd en eng voor hem zijn. Misschien bent u altijd thuis geweest, maar heeft u net een nieuwe baan gekregen, waardoor zijn hele wereld en routines op de kop staan. Het kan zelfs een verandering van omgeving zijn, als u bijvoorbeeld verhuisd bent en hij wordt alleen gelaten in een onbekende omgeving.

Verlatingsangst vaststellen

Het is belangrijk om verlatingsangst te behandelen, maar voor u dit doet moet u wel zeker weten dat uw hond aan dit probleem leidt. Uw dierenarts zou u meer advies kunnen geven over het stellen van een diagnose, maar er zijn een aantal signalen waar u op kunt letten.

-          Kijk ervoor uit dat uw hond u niet overal in huis volgt terwijl u thuisbent. Het is een goed idee om uw hond niet volkomen afhankelijk van u te laten worden, dus u zou dit soort gedrag moeten ontmoedigen.

-          Kijk of uw hond angstig lijkt als hij alleen in de tuin gelaten wordt. Wil hij meteen weer naar binnen komen en begint hij aan het raam te krabben en te janken?

-          Let op de reactie van uw hond als u zich klaarmaakt om naar buiten te gaan. Lijkt hij bang, verdrietig of heel enthousiast als u weg wilt gaan?

-          Daarnaast kunt u natuurlijk letten op wat hij heeft gedaan terwijl u weg bent geweest. Doet hij zijn behoeften op de grond als hij alleen wordt gelaten? Komt u altijd terug terwijl de deurmat onder de deur is getrokken en zijn er nieuwe krassen op het raamkozijn? Klagen de buren dat uw hond begint te janken als u weg bent?

Al deze dingen zijn mogelijke tekens dat uw hond verlatingsangst kan hebben en u zou uw dierenarts dit moeten laten weten zodat hij een nauwkeurige diagnose kan stellen.

Behandeld worden

Hoe uw hond behandeld moet worden voor verlatingsangst hangt af van de ernst van het probleem. U kan uw dierenarts vragen om medicijnen voor te schrijven, wat de angst van uw hond zal doen afnemen. In minder erge gevallen van verlatingsangst zijn er stappen die u zelf kunt ondernemen om het probleem te verminderen, waaronder:

-          Zo min mogelijk de aandacht vestigen op het feit dat u het huis verlaat of binnenkomt. U kunt beginnen door uw jas aan te doen en nog even in het huis te blijven, zodat uw hond het aantrekken van de jas niet meer gaat linken met dat hij alleen wordt gelaten. U kan zelfs een paar minuten naar buiten gaan en dan weer terugkomen. Als u dit regelmatig doet zal uw hond daar minder gevoelig voor worden en hij zal minder bang zijn wanneer hij ziet dat u het huis uitgaat.

-          Probeer om radio of TV aan te laten zodat het voor uw hond niet helemaal stil is, dit kan helpen als afleiding.

-          Laat een gemakkelijke deken die naar u ruikt achter, zodat uw hond gerustgesteld wordt terwijl u weg bent.

Het is belangrijk om uw dierenarts te raadplegen als u enige twijfel heeft over de ernst van de verlatingsangst bij uw hond. Een erg grote angst kan wellicht niet behandeld worden met alleen deze methodes en het kan goed zijn dat hier de nodige medische behandeling voor nodig is.

In dat opzicht is dit probleem vrij uniek.

De Meeste Problemen Zijn Eenvoudiger
Op Te Lossen... Problemen Als:

 - Agressie,

 - Bijten en happen,

 - Coprofagie (poep eten),

 - Vernielzuchtig gedrag,

 - Gaten graven,

 - Niet op te lossen ongehoorzaamheid,

 - Angst voor de riem,

 - Gevechten tussen honden,

 - Blaf problemen,

 - 'Zonder riem' problemen,

 - Stelen,

 - Reisproblemen,

 - Angstproblemen

En vele anderen.

De basis van bijna elk probleem ligt in de psychologie van de hond. Een goed begrip daarvan betekent automatisch ook een goed begrip van wat er eventueel mis met hem is.

Honden zijn vrij voorspelbaar in hun gedrag... ALS je de signalen herkent.

In de 6e module behandel ik 21 probleem situaties en hun oplossingen. Maar met behulp van de andere modules komt u met de rest van uw problemen ook heel ver.

Mocht u er toch nog niet uitkomen, dan heeft u bij de aanschaf van het pakket ook 24 uur per dag toegang tot de Honden-Helpdesk. Hier worden al uw vragen over honden opvoeding beantwoord, zonder extra kosten, exclusief voor degenen die mijn cursus volgen.

Er is geen makkelijkere manier om te werken aan de gehoorzaamheid van uw hond.

En onthoudt, u loopt geen enkel risico met de 90 dagen niet goed geld terug garantie die ik biedt. U ontvangt eerst 30 dagen het pakket op proef. U betaalt hiervoor helemaal niets - pas als u na 30 dagen tevreden bent met de resultaten wordt er automatisch eenmalig 39,95 van uw rekening afgeschreven.

Voor levenslange toegang tot de Helpdesk en de complete cursus met 6 modules is dat geen geld (vergelijkt u dat maar eens met de bedragen die u betaalt op een honden school).

Als u nu bestelt ontvangt u de 6 modules, de 3 bonusboekjes en het cadeauboek "Honden Trucs". U krijgt direct toegang...

Klik hier voor de Geheimen van Professionele Hondentrainers!