Een geduldige en gehoorzame hond...    

Golden Retrevier Heeft Plezier in Gehoorzaamheids Training

Dit zijn liefdevolle, goedgemanierde intelligente honden met een veel charme. Ze zijn makkelijk te trainen en zijn altijd geduldig en rustig met kinderen. Loyaal, verzekerd, lief en ze willen graag hun baasjes behagen. Ze zijn actief, liefdevol en een uitstekende familiehond. Golden Retrievers doen hun baasjes graag een plezier, dus gehoorzaamheidstraining kan leuk zijn; hierin munten ze dan ook uit! Vriendelijk tegen iedereen, ook andere honden; deze hond heeft weinig tot geen waakinstinct. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat hij ooit zal aanvallen, zijn ze door hun luide geblaf bij indringers wel goede waakhonden. Deze soort moet onder de mensen zijn om gelukkig te zijn. Hij kan stout worden wanneer hij geisoleerd wordt van menselijk contact of als hij lange tijd alleen wordt gelaten. Ze kunnen over-uitbundig zijn afgeleid zijn. Enkele van de talenten van de Golden Retriever zijn; jagen, spoorzoeken, ophalen, drugsopsporing en diverse soorten hondentraining. Ook houden deze honden erg van zwemmen.

De Golden Retriever is een prachtige, stevige, goed-geproportioneerde hond met een geveerde vacht van gemiddelde lengte met een cremekleurige gouden kleur (de vacht hoort niet rood te zijn). De bovenvacht is waterafstotend en de ondervacht is dik. De kop is breed, met een spitse, maar wijde en sterke muil. Hij heeft een scharenbeet en een heldere frontale stop. De neus is zwart en de vriendelijke ogen zijn bruin met donkere randen. De orden zijn gemiddeld in grootte en hangen. Zijn nek en dijen zijn gespierd en de borst is breed. De staart is lang maar nooit gekruld. Ze zijn ongeveer 55 centimeter hoog en wegen zo'n 30 kilo. Ze worden ongeveer 10 tot 12 jaar oud. Deze hond is vatbaar voor heupproblemen en oogafwijkingen. Gezondheidscertificaten van beide ouders zijn belangrijk. De ouders moeten ook worden gecheckt op Von Willebrand's ziekte en hartproblemen. Huidallergieen zijn veel voorkomend bij Golden Retrievers en deze hebben onmiddellijke aandacht van een dierenarts nodig.

Deze honden doen het goed in een appartement mits ze genoeg beweging krijgen. Ze zijn gemiddeld actief binnenshuis en zijn op hun best met een tuin van tenminste gemiddelde grootte. De Golden Retriever heeft dagelijkse lichaamsbeweging nodig, maar houdt van het ophalen van ballen en andere speeltjes; uitlaten is dus redelijk eenvoudig. Wees er zeker van dat u deze hond genoeg beweging geeft en overvoed het dier niet; ze hebben de neiging aan te komen wanneer ze te veel voer krijgen.

De zachte dubbele vacht is gemakkelijk te verzorgen. Kammen en borstelen doet u met een stevige kwast, waarbij u speciale aandacht moet besteden aan de dikke ondervacht. Droog wassen moet regelmatig, maar wassen hoeft alleen wanneer noodzakelijk. Deze soort heeft een gemiddelde haaruitval wanneer hij in de rui is.

De Golden Retriever is als eerste ontwikkeld op de Britse eilanden, waarschijnlijk als een kruising tussen de flat-coated retriever, lichte-vacht tweed water spaniel, andere spaniels, setters en zelfs de Newfoundland of de bloedhond. In feite werd deze soort als eerste gepresenteerd als de Golden Flat-Coat. De Golden is een van 's werelds vooraanstaande familiehonden. Veel van de beste honden uit hondenwedstrijden zijn Golden Retrievers. Deze soort is werkelijk een perfecte vogelhond zowel op het land als in het water. Hij heeft een uitstekende neus en is niet alleen gebruikt voor jagen en spoorzoeken, maar ook voor drugsopsporing. Vanwege zijn grote behoefte aan het behagen van mensen en zijn capaciteit voor liefde en training, wordt de Golden Retriever ook vaak gebruikt als blindengeleidehond, therapiehond en service hond voor gehandicapten.

Op zoek naar meer trainingsmogelijkheden voor de Golden Retriever? Kijk op www.hondtraining.com voor een uitgebreid overzicht.


 

Klik hier voor de Geheimen van Professionele Hondentrainers!