Een eigen wil en weten soms niet van ophouden...  

Gedrag Van Franse Bulldog Vraagt Geduld

De Franse Bulldog was oorspronkelijk ontwikkeld in Engeland als een miniatuurversie van de Engelse Bulldog. Rond 1860 importeerden Franse hondenfokkers deze erg kleine honden en kruisten ze met de Franse Terriers. Toen de soort uiteindelijk ter tentoonstelling terug was gebracht naar Engeland, maakten de Engelsen nogal ophef over de naam 'Franse' bulldog, omdat de hond oorspronkelijk een Engelse soort was en de bulldog een traditioneel Engels symbool van de Engelse cultuur. De Franse variant is ongeveer 30 centimeter hoog en wordt 10 tot 12 jaar oud. Er zijn twee gewichtsklassen; 9-10 kilo en 10-13 kilo. Honden zwaarder dan 13 kilo behoren niet tot deze soort.

De Franse Bulldog is een fijne, makkelijk te onderhouden gezelschapshond; een erg speels en liefdevol dier. Lief en hilarisch; ze hebben een erg komische persoonlijkheid en vinden geweldig om de clown uit te hangen. Ze zijn slim en makkelijk in de omgang, nieuwsgierig en alerts. Deze Fransman kan redelijk goed opschieten met vreemden en andere dieren, maar vaak voelt hij zich sterk met een persoon verbonden. Ze kunnen prima met andere honden spelen. Sommige mannetjes kunnen agressief zijn naar andere honden, terwijl anderen het prima kunnen vinden met elkaar. Deze soort heeft gezelschap nodig en zal zonder niet volledig tot zijn recht komen. De Franse Bulldog moet niet worden genegeerd door zijn baasje. Ze hebben iets van een eigen willetje, maar met wat geduld kunt u ze hierop trainen. Ze reageren goed op geduldige, consistente training zonder slaag of harde taal. Ze zijn schoon en goed gezelschap, enthousiast en weten soms niet wanneer ze moeten ophouden. Ze zijn echter niet blafferig of luid. Deze hond gaat het beste samen met oudere, bedachtzame kinderen. De Franse Bulldog kan kwijlen en slobberen, het grootste gedeelte doet dit echter niet. Deze kleine hond is ook een genadeloze muizenjager!

De Franse Bulldog is een stevige kleine bulldog met grote, omhoog gerichte en geronde vleermuisoren, een platte sterke muil en een mopshondneus. De vierkante platte kop is niet zo groot en massief als die van de Engelse Bulldog. Het voorhoofd is gerond. De hoogte van de hond is niet zo belangrijk zolang de hond goed in balans is. De hoogte bij de schoft is ongeveer even hoog als de lengte van de schoft tot de staart. De hond is peervormig, met de schouders breder dan bij de staart. De korte, zachte, makkelijk te onderhouden vacht kan bestaan uit de kleuren wit, reebruin en tijgerstrepen, of een combinatie van deze drie. De huid is zacht en hangt redelijk los om zijn lijf, wat de hond aangenaam te aaien maakt. De prominente ronde ogen zijn donker gekleurd en de kaak heeft een onderbeet. De staart is recht of gedraaid.

Franse Bulldogs zijn gevoelig voor oog- en ademhalingsproblemen. Als ze teveel overgewicht hebben kan de Franse Bulldog moeite krijgen met ademhalen, vanwege het gezwollen onderlichaam. Ze kunnen niezen, snurken en last hebben van gas. Er wordt gezegd dat deze soort niet kan zwemmen vanwege zijn lichaamsbouw, dus wees voorzichtig bij zwembaden. Sommige eigenaren van deze hond hebben echter hun huisdier wel geleerd om te zwemmen. Vanwege hun grote kop moeten sommige jongen door middel van een keizersnee geboren worden. Potentiele kopers van deze hondensoort moeten er rekening mee houden dat ze duur in onderhoud zijn en dat uw dierenartsrekeningen kunnen oplopen.

Franse Bulldogs zijn gevoelig voor extreme temperaturen. Oververhitting van deze hond kan zonnesteek veroorzaken. Ze geven de voorkeur aan koelere klimaten. Deze soort is goed voor het leven in een appartement. Ze kunnen redelijk actief zijn binnenshuis en doen het prima zonder een tuin. Deze soort met platte neus moet niet teveel bewegen in warm weer. Ze houden van spelen en rennen en kunnen dit uren volhouden. Sommigen zijn actiever dan anderen.

Last van een kwijlende en slobberende Franse Bulldog? Kijk voor training en opvoeding op www.hondtraining.com.
 

Klik hier voor de Geheimen van Professionele Hondentrainers!