Goede Zindelijkheidstraining Is Gewenst Bij Een Amerikaanse Cocker Spaniel

Dit is een prachtige spaniel met erg lange hangende oren, een gerund hoofd en een weelderige, zijdeachtige vacht van gemiddelde lengte. De kop is gebeiteld met een abrupte stop. De muil is wijd, diep en breed met een vierkante kaak. De onderlip hangt naar beneden en bedekt de hele onderkaak. De tanden zijn sterk en hebben een scharenbeet. De neus is altijd zwart bij zwarte honden, maar kan ook bruin zijn bij anderen. De ogen zijn rond, en zo geplaatst dat ze recht vooruit kijken. De oogleden zijn lichtelijk ovaal. Het lichaam is compact, met een korte rug. De bovenlijn loopt langzaam naar beneden van de voorkant naar de achterkant. De voorste poten zijn recht, met een goede botstructuur. Hubertesklauwen aan de voor- en achterpoten moeten worden verwijderd. De vacht kan de kleuren bruingeel, zwart, of andere egale kleuren hebben, zwart met bruin (zoals een Rottweiler) of meerder kleuren (wit met zwart, wit met bruingeel of rood, wit met zwart en bruine stukken). De staart is gecoupeerd tot 2/5e van de originele lengte en wordt in dezelfde lijn gedragen als de rug en is dus constant in beweging. Veldsoorten hebben vaak een kortere vacht en zijn beter geschikt voor werk in de struiken. Ook hebben ze betere jagersinstincten. Beide types (show- en veldsoorten) zijn echter prima huisdieren.

De Amerikaanse cocker spaniel is brutaal en werkt graag, en is een even begaafd jachthond als huisdier. Vrolijk, lief en gevoelig; de Amerikaanse cocker spaniel heeft respect voor de autoriteit van zijn baasje zonder te veel tegenstribbelen. Blij en schattig; een vrolijke kwispelaar. Rustig en een beetje naief, met een gemiddelde intelligentie. Ze zijn levendig, speels en toegewijd, maar moeten op jonge leeftijd sociaal worden gemaakt om een neiging naar verlegenheid te voorkomen. Over het algemeen goed met kinderen. Cockers houden van iedereen en willen dat iedereen gelukkig is. Ze kunnen moeilijk zindelijk te maken zijn en sommigen houden ervan om te blaffen. Ze zijn over het algemeen echter gemakkelijk te trainen en kunnen goed opschieten met andere dieren. Merk op dat dit een erg populaire hondensoort is; en het bovenstaande is een typisch temperament van een Cocker Spaniel. Zoals met elke hondensoort zijn er natuurlijk uitzonderingen op de regel. Vanwege hun populariteit moet u voorzichtig zijn in het kiezen van een gerenommeerde fokker. Er zijn namelijk soorten Cocker Spaniels in omloop die niet zulk goed temperament hebben en niet goed zijn met kinderen. Cockers met dit temperament zijn niet typerend voor dit ras. Voer een puppy-temperamenttest uit op uw puppy voordat u een Amerikaanse cocker adopteert, en vraag wanneer mogelijk om u de ouders mag zien. Wees voorzichtig met slecht gefokte puppy's, omdat ze soms bizarre temperament(veranderingen) en gedragsstoornissen kunnen hebben. Hieronder kan ook een combinatie van verlegenheid en agressiviteit zitten, wat voor valsheid kan zorgen. Agressieve bescherming van objecten, personen of plekken, hyper-sexualiteit en zwerfgedrag behoren hier ook toe.

Deze honden zijn ongeveer 38 centimeter hoor, wegen zo'n 7 tot 14 kilo en worden ongeveer 12 tot 15 jaar oud. In een bevalling krijgen ze 1 tot 7 puppies, gemiddeld 5. Enkele grote problemen voor Amerikaanse Cocker Spaniels zijn grauwe staar, glaucoom en knieschijfproblemen. Enkele kleinere zorgen zijn heupafwijkingen, entropion/ectropion (afwijkingen aan de stand van de oogleden), PRA (erfelijke netvliesdegeneratie), allergieen, huidafwijkingen (seborrhea), zwemmersoren, leverziektes, nier- en urinewegstenen, afwijkingen aan de traanklier, spierziektes en hartafwijkingen. Ook is IMHA (een ziekte aan het immuunsysteem) veel voorkomend en bijna altijd dodelijk.

Cockers doen het goed in een appartement als ze genoeg beweging krijgen, ze zijn redelijk actief binnenshuis. Een kleine tuin is voldoende. Amerikaanse Cocker Spaniels hebben genoeg uithoudingsvermogen om regelmatige lichaamsbeweging nodig te hebben. Wanneer u hem uitlaat, vermijd dat losse takken in zijn vacht kunnen blijven hangen.

De ogen moeten regelmatig worden schoongemaakt. Sommige eigenaren geven er de voorkeur aan de vacht lang te laten, en dagelijks te wassen en te kammen. Anderen knippen de vacht liever tot een gemiddelde lengte zodat hij meer functioneel is. In ieder geval heeft de hond een regelmatige knipbeurt nodig. Let er bij het borstelen op niet de zijde-achtige haren uit te trekken. Deze soort heeft bij het ruien een gemiddelde haaruitval.

Heeft u problemen om uw Cocker Spaniel zindelijk te krijgen of vertonen ze ongewenst blaf gedrag, kijk dan op www.hondtraining.com voor opvoeding en gedrag.

 

Klik hier voor de Geheimen van Professionele Hondentrainers!