Voor elke hond een trainingsmethode...

Beagles Zijn Een Van De Meest Populaire Speurhonden

Een robuuste, stevige en hoekige hond. De Beagle heeft een zachte glanzende, makkelijk bij te houden korte vacht, die uit elke hondenkleur kan bestaan; drie-kleuren, zwart met geelbruin, rood met wit, oranje met wit of citroengeel met wit. De dichte vacht is stevig en van gemiddelde lengte. De Beagle ziet eruit als een kleine engelse jachthond. De schedel is breed en lichtelijk rond en de snuit is recht en vierkant. De voeten zijn rond en sterk. De zwarte neus heeft volle neusvleugels om goed te kunnen ruiken. De Beagle heef lange, wijde en hangende oren. De (kastanje)bruine ogen hebben een karakteristieke smekende uitdrukking. De staart wordt vrolijk gedragen, maar krult zich nooit tot over de rug. Beagles hebben herkenbaar geblaf/gehuil wanneer ze op jacht zijn.

De Beagle is een zachte, lieve, levendige en nieuwsgierige hond die van iedereen houdt; een echte vrolijke kwispelaar! Sociaal, moedig en intelligent; kalm en liefdevol. Uitstekend met kinderen en over het algemeen goed met andere honden, al moet u oppassen wanneer u meer huisdieren heeft anders dan honden. In dit geval moet de Beagle op jonge leeftijd zijn opgegroeid met andere huisdieren. Beagles hebben een eigen wil. Ze zijn vastberaden en oplettend en hebben rustige, stevige training nodig. Hun oplettendheid en intelligente kan een hulp zijn bij het trainen van deze honden, maar zorg ervoor dat u de touwtjes in handen houdt; zoals gezegd hebben deze honden vaak een eigen wil. Ze houden er niet van om alleen te zijn. Overweeg om er twee te nemen als u veel van huis bent. Hoewel hun luide gehuil in den tijd een genot was voor jagers, kan het nogal storend zijn voor de familie en de buren. Beagles hebben de neiging hun eigen neus te volgen. Ze kunnen dan ook op eigen onderzoek uitgaan wanneer u ze los laat lopen in een niet-omheinde plek. Ook bij de training van deze hondensoort is het verstandig rekening te houden met hun onderzoekende natuur.

Beagles gedijen goed in een appartement als ze genoeg kans krijgen om naar buiten te gaan. Ze zijn erg actief binnenshuis en een kleine tuin is voldoende voor hun beweging. Vol met energie en met een geweldig uithoudingsvermogen; de Beagle heeft veel lichaamsbeweging nodig. Een tuin van redelijke omvang is echter voldoende voor het grootste gedeelte van zijn behoeftes. Een vlotte dagelijkse wandeling doet de rest. Gebruik wel altijd een riem bij deze hondensoort; voor u het weet bent u uw trouwe viervoeter kwijt in zijn zoektocht naar wild.

Sommige bloedlijnen kunnen vatbaar zijn voor hartproblemen, epilepsie, oog- en rugklachten. Ook hebben ze aanleg voor chondroplasia (dwergachtigheid). Beagels worden ongeveer 12-15 jaar, krijgen gemiddeld 7 puppies tegelijkertijd en wegen zo'n 10 kilo. Er zijn twee hoogte-klassen; tussen de 33 en 38 centimeter en onder de 33 centimeter.

De zachte, kortharige vacht is gemakkelijk bij te houden. Gebruik een stevige stoppelborstel en gebruik milde shampoo bij het baden (alleen wanneer noodzakelijk). Controleer de oren regelmatig voor tekenen van infecties en houd de nagels kort. Deze hondensoort heeft bij het ruien een gemiddelde haaruitval.

De Beagle is een van de meest populaire speurhonden vanwege zijn energie, welwillendheid en zijn vrolijke, lieve karakter. Deze soort is waarschijnlijk ontstaan als een kruising tussen de Harrier en andere honden in Engeland. De Beagle werd alleen, in groepen of in paren gebruikt voor de jacht op haas, fazant en kwartel. Getraind is de Beagle ook een uitstekende drugshond en een goede familievriend. Helaas worden Beagles vaak gebruikt voor medisch onderzoek vanwege hun kleine omvang en relatieve rassenconsistentie binnen de soort.

Overweegt u een Beagle in huis te nemen, kijk dan voor een stevige training voor dit ras op www.hondtraining.com.

Klik hier voor de Geheimen van Professionele Hondentrainers!