Begin Bij Een Duitse Herder Vroeg met Opvoeden

De Duitse herder is knap, goed geproportioneerd en erg sterk. De vacht heeft meestal de kleuren zwart met gebruinde stukken, sabelbont of helemaal zwart, maar ook de kleuren blauw, leverbruin en wit, maar deze kleuren kloppen volgens de meeste standaarden niet met de beschrijving van de Duitse herder. Volledig wit is ook geen geaccepteerde kleur voor dit ras, hoewel ze nu worden erkend als een apart ras; de Amerikaanse witte herder.
De neus is meestal zwart maar blauw of leverbruin komt nog steeds voor. Hij heeft een stevig, gespierd, lichtelijk verlengd lichaam met een lichte maar stevige botstructuur. Zijn hoofd staat in verhouding tot zijn lichaam en het voorhoofd is een beetje bolrond. Hij heeft een sterke scharenbeet, de oren zijn breed aan de basis, staan puntig rechtop en zijn naar voren gedraaid (de oren van puppies jonger dan 6 maanden kunnen lichtelijk hangend zijn). De ogen zijn amandelvormig en nooit uitpuilend, donker met een levendige, intelligente uitdrukking. Zijn wilde staart hangt naar beneden wanneer de hond in rust is. Zijn voorpoten en schouders zijn gespierd, zijn dijen dik en stevig. Hij heeft ronde voeten met erg harde zolen. Er zijn drie variaties van de Duitse Herder; grove vacht, lange grove vacht en langharig. Deze hond wordt gemiddeld 13 jaar oud.

Herders zijn direct en angstloos, onstuimig, vurig en alert. Moedig, optimistisch, gehoorzaam en ze willen graag leren. Bekend voor hun ongekende trouw en moed. Kalm en zelfverzekerd, maar ongevaarlijk. Serieus met bijna menselijke intelligentie. Ze hebben een hoge leercapaciteit. Duitse herders zijn graag dicht bij hun familie, maar ze zijn erg bedachtzaam tegenover vreemden. Deze hond heeft mensen nodig en moet niet lange tijden alleen worden gelaten. Hij blaft alleen wanneer noodzakelijk. Duitse herders hebben een erg sterk beschermend instinct, dus ze moeten intensief sociaal worden getraind om over-beschermend gedrag te voorkomen als ze volwassen zijn. Agressie en aanvallen op mensen zijn voornamelijk te wijten aan slecht fokken, slechte training en omgang. Een goed gefokte, aangepaste en getrainde Duitse herder is over het algemeen goed met andere huisdieren en perfect met kinderen.

Ze moeten stevig worden getraind in gehoorzaamheid vanaf een jonge leeftijd. Het is van het grootste belang dat u uw Duitse herder van een erkende fokker koopt. Sommigen zijn timide en schichtig en kunnen soms uit angst bijten. Doe onderzoek naar de afkomst van uw pup. Om succesvolle huisdieren te kunnen zijn moeten deze honden vanaf jonge leeftijd worden getraind en gesocialiseerd op een stevige maar liefdevolle manier. Straftraining werkt niet goed bij deze honden. Om echt gelukkig te worden heeft deze hond een doel nodig in zijn leven. Deze soort is zo intelligent en leert zo snel dat hij is gebruikt als schaapshond, waakhond, in politiewerk, blindengeleidehond, in reddingsoperaties en in het leger. De Duitse herder is ook uitmuntend in andere hondenactiviteiten zoals hondensport, spoorzoeken, gehoorzaamheid- en behendigheidstraining, flyball en ringsport. Zijn fijne neus kan drugs of insluipers ruiken, en gaslekken in pijpen 4 meter onder de grond opsporen. De Duitse Herder is ook populair als showhond en familiehond.

Onzorgvuldig fokken heft geleid tot erfelijke ziektes zoals heup en elleboogafwijkingen (wees er zeker van dat beide ouders van uw pup gezond zijn verklaard van erfelijke ziektes), bloedafwijkingen, spijsverteringsproblemen, epilepsie, chronisch eczeem, dwergachtigheid en vlooienallergie.

De Duitse herder kan het goed doen in een appartement wanneer hij voldoende lichaamsbeweging krijgt. Ze zijn binnenshuis redelijk inactief en hebben het meeste baat bij een grote tuin. Duitse herdershonden houden van inspannende activiteit, bij voorkeur gecombineerd met training, wederom vanwege hun intelligentie en behoefte aan uitdagingen.

Deze hondensoort verliest constant kleine hoeveelheden haar en is een hevige ruier. Een snelle dagelijkse afborsteling is het beste tenzij haren in het huis geen probleem zijn. Ze hoeven maar zelden in bad (een a twee keer jaar) zodat het oliepeil op de huid intact blijft.

Wilt u meer ontdekken over de intelligentie van de Duitse Herder? Kijk dan op www.hondtraining.com voor trainingen en toepassingen van deze trouwe hond.
.

Klik hier voor de Geheimen van Professionele Hondentrainers!